Werkwijze

Werkwijze coachingstraject

Wil je jouw kind aanmelden voor een coachingstraject? Hieronder leg ik je uit hoe een traject in zijn werk gaat. Natuurlijk kun je ook altijd contact met mij opnemen via het contactformulier of door mij te bellen op 06-47560419.

Eerste contact

De eerste kennismaking is telefonisch. We bespreken kort de hulpvraag en plannen een afspraak om uitgebreider kennis te maken.

Intakegesprek

Het coachingstraject start met een intakegesprek. Zo brengen we de precieze hulpvraag in kaart. We maken kennis met elkaar en ik leg uit wat mijn werkwijze is. Mocht de hulpvraag buiten mijn deskundigheid vallen, dan zal ik dat aangeven. Besluiten we samen verder te gaan, dan maken we afspraken voor het te volgen traject.

De sessies

In de eerste sessie leggen we de basis voor het traject dat gaat volgen. Afhankelijk van waar de knelpunten van jouw kind liggen, behandelen we in de volgende sessies steeds een bepaald leergebied. Gedurende het traject wordt de oefenstof stapsgewijs aangeboden, waarbij ik van verschillende werkvormen gebruik maak.

Tussen de afspraken zitten ongeveer 3 weken, waardoor thuis met het aangeleerde leergebied geoefend kan worden. Het is belangrijk dat je als ouder bij elke sessie aanwezig bent. Zo krijg je mee wat jouw kind leert en kun je thuis ondersteuning bieden bij het oefenen. Kinderen die op de middelbare school zitten, zullen met lichte ondersteuning veel zelfstandig kunnen oefenen. Basisschoolkinderen hebben er vaak meer hulp bij nodig.

Een coachingstraject doet vaak wat met jou als ouder. Mocht dit nodig zijn, dan kunnen we hier tijdens een oudercoaching dieper op ingaan.

Kinderen in groep 3, 4 en 5:

Kinderen in groep 6, 7 en 8:

Kinderen op de middelbare school:

Door tegenvallende leerresultaten en het feit dat het leren, ondanks veel inspanning, maar niet lukt, kunnen kinderen onzeker en faalangstig zijn geworden. Ook kunnen kinderen zich vaak minder goed concentreren op school. Ze hebben daardoor vaak belemmerende overtuigingen ontwikkeld die het leren in de weg kunnen staan. Dit zullen we in de sessies ook behandelen. 

Evaluatie

Hoe lang een coachingstraject duurt, hangt af van de leeftijd van het kind en de gebieden waarop het kind hulp nodig heeft. Voor het aanleren van een specifieke leerstrategie hebben gemiddeld 4 tot 8 sessies nodig. Na deze sessies volgt een evaluatie. Daarin kijken we of er nog langer begeleiding nodig is. 

De locatie

De coaching kan zowel online als op locatie plaatsvinden. Dat kan in een ongedwongen sfeer bij mij aan de keukentafel of bij jullie thuis.

Aanmelden

Met een praktische aanpak en de juiste handvatten voor jouw kind, ga je samen met je kind aan de slag. Je kind spijkert zijn of haar vaardigheden bij en krijgt daardoor weer zelfvertrouwen en plezier in het leren! Wil jij dat ook voor jouw kind? Neem dan contact met mij op voor een intakegesprek.