Voor ouders

Je staat niet alleen!

Als ouder weet je dat er iets is met je kind, of dat het niet lekker in zijn vel zit, alleen weet je niet waar het aan ligt of hoe je hierbij kan helpen. Als ouders zit je met je handen in het haar en heb je het gevoel hier alleen in te staan. Je hebt behoefte aan iemand waar je je verhaal kwijt kunt, iemand die je begrijpt, maar ook iemand die vanuit professioneel oogpunt bekend is met waar jij als ouder met jouw kind tegenaan loopt en vragen bij hebt. Ik help je graag.

 

Coaching voor ouders

Coaching voor ouders is erop gericht om jou als ouder te ondersteunen in het proces waar je met jouw kind in zit. Tijdens de coachingstraject van jouw kind, staat jouw kind centraal, maar ben je als ouder ook betrokken.  Vaak herkent de ouder(s) de struggle die hun kind ervaart.  Wanneer ik merk dat er behoefte is om hier verder op in te gaan, zonder hierin je kind te belasten. dan kan een één-op-één gesprek helpend zijn.

Driehoeksgesprek: ouder – leerkracht – coach

Als een kind vastloopt op school en daar begeleiding in krijgt via de Kernvisie methode, dan is het fijn om de leerkracht van jouw kind daarbij te betrekken. Soms is het voldoende om de leerkracht ervan op de hoogte te brengen, maar het kan ook fijn zijn om een driehoeksgesprek te voeren. Een kind voelt zich daardoor gesteund en vrij om de aangeleerde stof op te slaan via de eigen leerstijl.

(H)erkenning en advies

Bewustwording en (zelf)vertrouwen

Oudercoaching zorgt ervoor, dat jij weer aan het roer staat. Dat je vanuit in- en overzicht weer in contact komt met jezelf. Het maakt je zelfbewuster: jij beslist wie je wilt zijn, wat je wilt bereiken en op welke manier je daar komt. Oude patronen laat je los, en volg je behoeften die voortkomt uit: wat goed voor jou is. Access Bars kan hier ondersteunend in zijn.